Onze blog

Live demo's en slechtvalk nieuws

Wist u dat op onze website een pagina beschikbaar is waar u livestream beelden kunt bekijken van diverse locaties? Bekijk ze allemaal op onze 'Live Demo's' pagina en overtuig uzelf van de duidelijke beelden die de Foscam camera's maken.

Twee van de locaties die in beeld gebracht worden zijn nestkasten waarin jaarlijks koppels slechtvalken broeden. Met door Foscam beschikbaar gestelde camera's kan het broedproces gevolgd worden vanaf het moment dat de eieren gelegd worden totdat de jonge vogels uitvliegen.

De ene camera (Foscam FI9961EP) is geplaatst in een nestkast op de zuidtoren van de Catharinakerk in Eindhoven. De andere camera (Foscam D2EP) is gemonteerd in een nestkast op een kerktoren in Liempde.

Inmiddels zijn de eerste eieren gelegd en in Liempde zien we dat er al gebroed wordt. Of dat ook in Eindhoven gaat gebeuren is nog niet zeker maar we hopen natuurlijk van wel. De afgelopen jaren zijn meerdere jonge slechtvalken opgegroeid en uitgevlogen vanuit deze nestkasten. We rekenen op een succesvol vervolg.

slechtvalk

De livestreams van de slechtvalken vinden plaats in samenwerking met Eindhoven Peregrines en Liempde Peregrines.

Firmware update R4M, G4(E)P & C2M

Onlangs heeft Foscam firmware gereleased voor de 4MP camera's G4P, G4EP en R4M. Na installatie van deze nieuwe firmware (2.x.2.45, releasedatum 24-02-2020) kunnen nu ook 'rich media' pushberichten (real-time alarm pushmeldingen met real-time snapshots) worden verzonden, is de P2P-connectietijd ingekort en zijn enkele bugs opgelost. Deze verbeteringen gelden ook voor de Foscam C2M (firmware 2.x.2.18, releasedatum 24-02-2020).

4MP c2m


De firmware is te vinden op onze downloads pagina. De firmware kan ook via de app geïnstalleerd worden.

Nu ook Google Assistant ondersteuning bij Foscam

Op meerdere modellen beveiligingscamera's van Foscam zijn in de afgelopen maanden nieuwe functies toegevoegd. De functies zijn gratis, maar werken wel via de Cloud van Foscam. Naast Amazon Alexa is er nu ook ondersteuning voor Google Assistant. Met een eenvoudig spraakcommando kunt u de live-beelden van de camera zien op uw smart home scherm. Erg handig als er wordt aangebeld of als u iets hoort en u wilt polshoogte nemen zonder fysiek in actie te komen.

Google Assistant

Lees alles over deze mooie nieuwe functies op de pagina's Amazon Alexa en Google Assistent. Hier ziet u ook welke modellen ondersteund worden.

Daarnaast maken we u nogmaals attent op onze andere prachtige nieuwe functie Persoonsdetectie. Hiermee kan de camera onderscheid maken tussen personen en andere bewegende objecten. Meldingen van huisdieren, insecten of bijvoorbeeld takken die bewegen door de wind, worden eruit gefilterd. Vals alarm behoort hiermee tot het verleden!

Nu bij ons in het assortiment: Hikvision HiWatch Series

Een reeks professionele camera's, netwerk video recorders, kits en andere beveiligingsproducten van hoge kwaliteit met een mooie prijs-prestatieverhouding! Er zijn verschillende types/modellen camera's beschikbaar: Voor binnen en buiten, vandalismebestendige bullet- en domecamera's, pan/tilt/zoom camera's enz. Ook is er voldoende keuze in de NVR's.

Bekijk ons hele assortiment!


HiWatch highlights
IP Solution, met de meest geavanceerde features, waaronder:

 • * H.265+, high efficiency codec. Maximale bandbreedte en data-opslag efficiëncy. Ten opzichte van H.265 kunt u 2x zoveel opnames maken
 • * WDR, Wide Dynamic Range. Waarheidsgetrouwe beelden zonder verlies van details, ook bij lastige achtergrondverlichting 
 • * Hik-Connect en iVMS-4200. Geeft gebruikers de mogelijkheid om hun devices makkelijk te bedienen en de camerabeelden te bekijken
 • * EXIR, extended Infra-Red power. Bij 24-uurs beveiliging, 's-nachts en in donkere omgevingen, is de infrarood technologie essentieel.   Hikvision EXIR zorgt voor betere beelden waar en wanneer het nodig is 
 • * Ultra low-light performance. Met deze technologie maakt u prachtige, kleurrijke afbeeldingen, ook bij slecht licht


Nieuw in Foscam app: Multi(4)-camerascherm + firmware update

Onlangs is de Foscam app ge-üpdated. In de nieuwe versie is het mogelijk om in één oogopslag vier schermen tegelijk te bekijken in het nieuwe multi(4)-camerascherm. Met één blik op uw scherm heeft u een mooi overzicht van vier van uw camera's.

U vindt de knop voor het gebruik van het multi-camerascherm tussen de menuknop en de '+' in het beginscherm van de app (zie screenshot). De nieuwe versie is voor Android en iOS.

Screenshot knop Multi-camerascherm

Heeft u vragen over deze nieuwe functie, neem dan gerust contact op met ons support team.

Firmware update
Naast deze prachtige nieuwe functie heeft Foscam op 2 januari 2020 firmware gereleased voor de 2MP camera's D2EP, R2M, FI9912P en FI9912EP. Na installatie van deze nieuwe firmware (2.x.2.48) kunnen nu ook 'rich media' pushberichten (real-time alarm pushmelding met real-time snapshots) worden verzonden, is de P2P-connectietijd ingekort en zijn enkele bugs opgelost. De firmware is te vinden op onze downloads pagina. U kunt de firmware ook via de app installeren.

Op 31 december 2019 stopt Foscam met DDNS

Door de lagere beveiligingsstatus van de DDNS technologie, is Foscam genoodzaakt vanaf 31 december 2019 te stoppen met deze toepassing. Camera’s kunnen dan niet langer gebruik maken van Foscam’s Dynamic Domain Name Service (DDNS) waardoor toegang op afstand via deze route niet meer mogelijk is. Klanten die geen gebruik maken van Foscam’s DDNS worden hier niet door geraakt.

Bij Foscam ligt de focus op beveiligingsproducten, veiligheid is het allerbelangrijkst. De DDNS technologie heeft een lager beveiligingsniveau dan toegang op afstand via P2P. Toegang op afstand via DDNS voldoet voor toekomstige ontwikkelingen niet langer aan de beveiligingseisen die Foscam stelt.

Lees daarom, als u op dit moment nog gebruik maakt van Foscam’s DDNS, vóór de einddatum de instructies op Foscam.nl om uw instellingen (als het van toepassing is) aan te passen.

Als u na het lezen van de instructies nog vragen heeft over het gebruik van DDNS in combinatie met uw camera of NVR, neem dan gerust contact op met ons support team.

Nieuwe firmware voor enkele 4MP camera's: Functies geoptimaliseerd

In de firmware voor de R4M, G4EP, G4P en FI9901EP v3 zijn onderstaande items verbeterd:

Firmware 2.x.2.43 (releasedatum 03-12-2019)
 • - P2P verbinding
 • - Snapshot
 • - Persoonsdetectie

Tevens zijn enkele bugs opgelost.

persoonsdetectie

De firmware is te vinden op onze downloads pagina. De update is voor recente modellen ook via de app te installeren, hoe dit in zijn werk gaat wordt in deze handleiding beschreven.

Firmware update voor FN3109H (NVR): opslag opnames verbeterd

In de firmware update is onderstaande item verwerkt:

Firmware 2.3x.x.22 voor FN3109H
 • - Opslag van opnames Persoonsdetectie naar de NVR verbeterd

persoonsdetectie FN3109H

De firmware is te vinden op onze downloads pagina

Firmware update voor FN7108HE (NVR) en de camera's R2M en FI9912(E)P

In de firmware update zijn onderstaande items verwerkt:

Firmware 1.x.3.3 voor FN7108HE
 • - Opslag van opnames Persoonsdetectie naar de NVR verbeterd

Firmware 2.x.2.46 voor R2M, FI9912EP en FI9912P
 • - Functionaliteit Alexa en Persoonsdetectie verbeterd
 • - Poort voor DDNS van derden beschikbaar gemaakt
 • - Enkele bugs opgelost

persoonsdetectie

De firmware is te vinden op onze downloads pagina. De update is voor recente modellen ook via de app te installeren, hoe dit in zijn werk gaat wordt in deze handleiding beschreven.

Diverse modellen nu ook verkrijgbaar in zwart

Vanaf nu ook in zwart verkrijgbaar en te vinden in onze webshop, de volgende modellen:

 • - Foscam R2M, 2 megapixel FHD pan/tilt binnen beveiligingscamera
 • - Foscam R4M, 4 megapixel dual-band pan/tilt binnen beveiligingscamera
 • - Foscam G4P, 4 megapixel super HD WiFi buiten beveilingscamera
 • - Foscam G4EP, 4 megapixel PoE buiten beveiligingscamera (beschikbaar per 2 december 2019)
 • - Foscam FI9912EP, 2 megapixel Full HD PoE buiten beveiligingscamera (beschikbaar per 2 december 2019)

Deze camera's beschikken alledrie over Persoonsdetectie, een nieuwe functionaliteit die het mogelijk maakt personen en andere bewegende objecten van elkaar te onderscheiden. Ook werken deze camera's met Alexa en onlangs is ondersteuning voor Google Assistent toegevoegd. Voor alle beschrijvingen, filmpjes en technische specificaties van deze camera's kunt u terecht in onze webshop.

g4p

Artikelen 1 tot 10 van 26 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3